seitanballetjes

vrijdag 1 februari 2019 door Barbara

Vegan “gehaktballetjes”. TIP: maak meteen 2 keer onderstaande hoeveelheid. Je kan de balletjes perfect invriezen en later opwarmen in welke saus dan ook.

ingrediënten (cup is engelse maat, omrekenen via google, maar ik heb zelf een "cup"  in huis)
1,5 cup gekookte kikkererwten (uit blik / pot, gespoeld en uitgelekt) (of kidneybonen of zwarte bonen of een mix)
1/2 cup rauwe amandelen
1/4 cup rauwe walnoten
1/4 cup rauwe cashewnoten
1 gesneden middelgrote ui
2 teentjes knoflook gehakt
1 theelepel mosterd
1 eetlepel edelgistvlokken
1 theelepel paprikapoeder (of gerookte paprika)
1/4 tl gemalen zwarte peper
1,5 cup tarweglutenmeel
1 theelepel sojasaus
1,5 cup plantaardige bouillon

Bereiden: oven op 175 gr
Maal de noten in een keukenmachine, niet al te fijn. Dus geen "notenbloem". Bewaar apart.
Maal vervolgens in de keukenmachine kikkererwten, knoflook en ui fijn. 
Meng de noten erdoor. 
Voeg toe: mosterd, edelgistvlokken, paprikapoeder, peper. Schep goed door elkaar.
Voeg de tarwegluten toe, meng goed.
Voeg de sojasaus en bouillon toe, meng goed. 

Leg bakpapier op een bakplaat en schep hier bolletjes van het deeg op. Ik kon gewoon met m'n handen 
balletjes maken. 
Bak 20 min, tot de gehaktballetjes stevig genoeg zijn dat je ze kan opdraaien.
Bak nogmaals 15 min, of tot de buitenkant knapperig en bruin is.

Resultaat: ik vond het een beetje droge "broodballetjes" om zo te eten, maar de balletjes opgewarmd in een saus
..... mjam!!!!

TIP: balletjes in een tomatensaus leggen en opwarmen
- blik tomatenblokjes en verse gember. 
- zelfgemaakte bbq saus. 

gebakken


			
	
			

 

2 reacties op “seitanballetjes”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] Seitanballetjes […]

  2. Homemade BBQ saus-- Barbara Culinair zegt:

    […] BBQ saus, perfect om de seitanballetjes in te stoven of bijvoorbeeld bij gebakken tofu te […]