wraps met gebakken bonenpuree

vrijdag 1 februari 2019 door Barbara

Echt een megalekkere snack!!! lunch, hapjes.

Nodig:

  • bloemtortillas (volkoren, of mais, of gewoon) (kleintjes, dus niet de grootste flappen)
  • refried beans (kan je kennelijk kopen in de winkel of zelf maken)

Gebakken bonenpuree zelf maken:

  • 1 pot zwarte bonen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • peper, zout

of:
500 gr gedroogde zwarte bonen 12 uur laten weken, 30 min koken. bakken met 2 uien en 4 tenen knoflook. pureren (aanlengen met het kookvocht!)

Bereiden: laat de bonen uitlekken, vang het vocht op. Pureer de bonen. Fruit de ui met knoflook een paar min in olie. Voeg de bonen toe en voeg zoveel van het uitlekvocht toe tot een mooie dikke pasta ontstaan. Voeg peper en zout toe. Pureer fijn in de keukenmachine.

Je kan ook zelf bonen laten weken, 24 uur en dan koken (ca een uur, tot de bonen zacht zijn), bewaar het kookvocht voor de bonenpuree.

Besmeer een tortilla dik met de bonenpuree. Leg een 2de tortilla erboven op. Bak in een droge koekenpan tot beide kanten mooi bruin zijn, let op dit gaat heel snel, dus even bijblijven!

Snijdt de nog warme tortilla in 4 punten, eet smakelijk!

 

1 reactie op “wraps met gebakken bonenpuree”

  1. My vegan challenge & Dry Month-- Barbara Culinair zegt:

    […] gebakken wraps met bonenpuree […]