Indiaas naanbrood

zaterdag 26 juli 2014 door Ted

Ingrediënten

  • 500 g bloem
  • 1 el suiker
  • 1 zakje droge gist (= 7 gram)
  • 1 tl zout
  • 150 ml melk
  • 1 teentje knoflook
  • 150 ml yoghurt
  • 2 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • ½ tl gemalen koriander
  • 1 ei

Bereiding

Meng de bloem, de suiker, de gist en het zout in een grote kom (het gaat flink rijzen).
Verwarm de melk lauwwarm in een pannetje (of handiger: de magnetron).
Pel en snipper de knoflook.
Voeg de melk, de yoghurt, de olie, de knoflook, de specerijen en het ei toe aan het bloemmengsel en kneed het geheel tot een soepel deeg. Kneed het deeg ca. 10 minuten goed door.
Laat het afgedekt met plasticfolie op een warme plaats ca. anderhalf uur rijzen (langer is geen probleem).

Verwarm de pizzaoven of de oven voor (pizzaoven: max / elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5).
Voor de oven: vet een bakplaat in en zet hem in de oven.
Kneed het deeg nog kort door en verdeel het in ca. 10 porties.
Rol iedere portie uit tot een druppelvormige plak en leg er zoveel op de bakplaat als er op passen.
Bak de naans 6 minuten in de pizzaoven of ca. 8 minuten in de oven.

In de oven worden het fraaie bruine broodjes, maar het mooiste resultaat geeft de pizzaoven:

gebakken naan

Tip: probeer eens wat andere (oosterse) kruiden en specerijen.
Tip: deeg dun uitrollen, plakjes kaas (of chorizo, salami etc.) er op, netjes dichtvouwen.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.