Pompoenlinzensoep

zaterdag 19 januari 2013 door Ted
  • 1 flespompoen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 theel kardemom
  • 2 theel komijn, gemalen
  • 1 theel kurkuma, geelwortel
  • 1 theel vers geraspte gember, of wat meer Poeder kan ook
  • 1 theel garam masala
  • 1 groentebouillionblokje
  • 1,5 l water
  • rasp en sap van 1 citroen (vruchtvlees van 1 citroen).
  • 1/2 rode peper of 1/2 theel chilivlokken
  • 2 pakjes (500 gr per stuk) gezeefde tomaten
  • 375 ml haverroom (250 ml per pakje)
  • 400 gr gekookte linzen ( bijv 2 zakken van Hak)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de pompoen, halveer hem en verwijder de pitten.
Snijd het vruchtvlees in parten, leg in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
Rooster de pompoen ca. 25 minuten.

meng alles in de pan en laat 15 min koken.
Pureer met staafmixer.

 

Geen reacties meer mogelijk.