Toscaanse wildzwijn stoof!

zaterdag 21 oktober 2006 door Barbara

Wederom een zalige stoofpot uit Toscane.

Cinghiale in dolce e forte (wildzwijnstoof)

Marinade:
1 kg wild zwijn of varkenslappen in stukjes (5 cm)
1 1/2 wortel in stukjes
2 uien in stukjes
1 knoflookteen in stukjes
1 fles volle rode wijn
1 eetl wijnazijn

Saus:

Beetje olijfolie
1 gehakte knoflookteen
1 selderijstengel in stukjes (italiaanse groentemix o.i.d. werkt ook prima)
10 jeneverbessen, geplet
3 kruidnagels
1 laurierblad
1 takje verse rozemarijn
handje rozijnen
100 gr gedroogd fruit (tutti frutti)

15 gr pure choco, geraspt
2 eetl pijnboompitten
Peper en zout

Vlees met marinade mengen en een nachtje in de koelkast laten staan

Bereiden:
Zeef de marinade – bewaar het vocht. Daarna in kleine porties vlees en groenten op hoog vuur bruin bakken in olijfolie in hapjespan. Vlees en groenten eruit scheppen op bord.
Vuur laag zetten: knoflook en selderij toevoegen en 10-15 minuten meekoken.
In theebolletje: jeneverbessen, kruidnagels, rozemarijn en laurierblad.
Vlees en groenten terug in hapjespan samen met “kruidenbolletje”.
Zoveel van de marinade toevoegen, dat het geheel onder staat.
Rozijnen en gedroogd fruit toevoegen.
2-3 uur laten stoven op laagst mogelijke vuur. Als het te droog wordt kun je wat van de marinade (of rode wijn) toevoegen.
15 min voor het einde chocolade en pijnboompitten toevoegen
Kruidenbolletje verwijderen.

Eten met home made tagliatelli en venkelgratin.

 

2 reacties op “Toscaanse wildzwijn stoof!”

  1. Verjaardagsdiner 2007-- Barbara Culinair zegt:

    […] Hoofdgerechten:-    toscaanse chocovarkens- en peperrunderstoof-    met pecorino gegratineerde courgette-    gebakken venkel-    zoetzure balsamico uien-    vega -> uientaartje met geitenkaas en "pruimenjam"Het uientaartje was werkelijk super! De rest had ik al eerder gemaakt en wegens succes nogmaals :Erbij: Montebello 2003 […]

  2. Trouwen Rick & Caroline-- Barbara Culinair zegt:

    […] (recept x 2) Paprikasalade (6 paprika’s en 2 komkommers) Courgettesalade (2 courgettes) Toscaanse varkenstoof (recept x 2) Blauwe kaastaart met peren (2 stuks) Uiengeitenkaas taart (4 stuks) Kip in martini (30 […]