Appelcake met custardvulling

zaterdag 15 maart 2025 door Barbara

Nodig voor de appelcake, diepe rechthoekige bakvorm. (Recept 1/2 = springvorm 21 cm)

Nodig:

  • Ca 600 gr appels (incl klokhuis), ongeschild: 2 appels in dunne plakjes, rest in blokjes.
  • 600 gr bloem
  • 180 gr suiker (origineel: 300, te zoet)
  • 200 ml aquafaba
  • 250 gr soja yoghurt
  • 2 eetl citroensap
  • 3 theel baking soda (of 30 gr bakpoeder)
  • 2 theel kaneelpoeder
  • 2 eetl citroensap
  • Custardrecept x 2, zie:

Custardvulling

Bereiden:

  • Maak deeg
  • Aquafaba stijf kloppen en door deeg scheppen
  • Ondertussen (als je aquafaba klopt met handmixer) kan je de custard roeren. Let op, wordt in 1 keer dik. Dan van het vuur af.
  • Appelblokjes door beslag scheppen
  • Bakpapier in bakvorm
  • Beslag erin
  • Custardvulling erover scheppen.
  • Appelplakjes erover verdelen

Bakken: 180 graden 50 min (35 min 180, daarna op 170)

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.