Appelcake met custardvulling
zaterdag 15 maart 2025 door BarbaraNodig voor de appelcake, diepe rechthoekige bakvorm. (Recept 1/2 = springvorm 21 cm)
Nodig:
- Ca 600 gr appels (incl klokhuis), ongeschild: 2 appels in dunne plakjes, rest in blokjes.
- 600 gr bloem
- 180 gr suiker (origineel: 300, te zoet)
- 200 ml aquafaba
- 250 gr soja yoghurt
- 2 eetl citroensap
- 3 theel baking soda (of 30 gr bakpoeder)
- 2 theel kaneelpoeder
- 2 eetl citroensap
- Custardrecept x 2, zie:
Bereiden:
- Maak deeg
- Aquafaba stijf kloppen en door deeg scheppen
- Ondertussen (als je aquafaba klopt met handmixer) kan je de custard roeren. Let op, wordt in 1 keer dik. Dan van het vuur af.
- Appelblokjes door beslag scheppen
- Bakpapier in bakvorm
- Beslag erin
- Custardvulling erover scheppen.
- Appelplakjes erover verdelen
Bakken: 180 graden 50 min (35 min 180, daarna op 170)