Tofu tikka masala met naanbrood
donderdag 13 maart 2025 door BarbaraSnelle tikka masala met naanbrood
Nodig:
- 1 pak firm tofu (ah terra, ca 400 gr)
- Ca 300 ml passata (Picnic, bio. 2/3 e fles)
- 2 rode uien
- 4 tenen knoflook
- Een stuk gember
- 1/2 pakje sojaroom
- 1 theel chilivlokken
- 1 eetl komijnzaad
- 1 theel kurkuma
- 2 theel garam masala
- 2 theel gemalen komijn
- 2 eetl gedroogde fenegriek blaadjes (menthi leaves)
- 1 theel paprikapoeder
- 1 pak Koopmans naanbroodmix
- 1 zak diepvries boontjes (bio AH)
- 2/3 zak diepvries doperwten (bio AH)
Knoflook, gember en ui fijn snijden. Fruiten. Kruiden toevoegen even bakken. Passata toevoegen. Even laten doorwarmen. Groenten en tofu erdoor scheppen. Tijdje verwarmen.
Tip: maak dit s morgens en s avonds opwarmen.
Brood bakken: pizzaoven. Stand tussen 2 en 2,5. 2 min per kant. Na omdraaien temperatuur iets verlagen zodat lampje uit blijft anders bakt de bovenkant te bruin.
Naam bereiden en bakken net voordat je gaat eten.
4 naanbroden. Tip: rol groter uit en vouw dubbel, dan kan je ze makkelijker vullen.
Volgende keer 8 pitabroodjes bakken, op die manier (dubbelvouwen). Ook perfect als hamburgerbroodje.
Afgeleid van dit recept:
https://rainbowplantlife.com/tofu-tikka-masala/#wprm-recipe-container-16250