Tofu tikka masala met naanbrood

donderdag 13 maart 2025 door Barbara

Snelle tikka masala met naanbrood

Nodig:

  • 1 pak firm tofu (ah terra, ca 400 gr)
  • Ca 300 ml passata (Picnic, bio. 2/3 e fles)
  • 2 rode uien
  • 4 tenen knoflook
  • Een stuk gember
  • 1/2 pakje sojaroom
  • 1 theel chilivlokken
  • 1 eetl komijnzaad
  • 1 theel kurkuma
  • 2 theel garam masala
  • 2 theel gemalen komijn
  • 2 eetl gedroogde fenegriek blaadjes (menthi leaves)
  • 1 theel paprikapoeder
  • 1 pak Koopmans naanbroodmix
  • 1 zak diepvries boontjes (bio AH)
  • 2/3 zak diepvries doperwten (bio AH)

Knoflook, gember en ui fijn snijden. Fruiten. Kruiden toevoegen even bakken. Passata toevoegen. Even laten doorwarmen. Groenten en tofu erdoor scheppen. Tijdje verwarmen.

Tip: maak dit s morgens en s avonds opwarmen.

Brood bakken: pizzaoven. Stand tussen 2 en  2,5. 2 min per kant. Na omdraaien temperatuur iets verlagen zodat lampje uit blijft anders bakt de bovenkant te bruin.

Naam bereiden en bakken net voordat je gaat eten.

4 naanbroden. Tip: rol groter uit en vouw dubbel, dan kan je ze makkelijker vullen.

Volgende keer 8 pitabroodjes bakken, op die manier (dubbelvouwen). Ook perfect als hamburgerbroodje.

Afgeleid van dit recept:

https://rainbowplantlife.com/tofu-tikka-masala/#wprm-recipe-container-16250

 

 

Geen reacties meer mogelijk.