Biscuitdeeg voor taart en muffins
zaterdag 8 februari 2025 door BarbaraVegan, met aquafaba van lupinebonen. Kan ook van kikkererwten, maar lupinebonen-aquafaba is neutraler van smaak (onbereid).
Gemaakt 10 feb 25, recept voor 12 muffins:
210 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
2 dl Aquafaba (van lupinebonen, pakje BOON)
1 tl appelazijn
120 gr basterdsuiker (oorspronkelijk 180 gr)
2 tl zonnebloemolie
Bereiden:
- Zeef bloem en bakpoeder, zet opzij
- Mix aquafaba in keukenmachine tot stevig schuin
- Voeg suiker en appelazijn toe en mix door
- Zet mixer op lage stand en voeg de bloem/bakpoeder toe
- Schep in muffinvorm
- 12 stuks
Bakken: 170 gr 20 min
Volgende keer maken: biscuitdeeg van Rutger Bakt, maar dan met aquafaba en geen ei. Wordt misschien nog luchtiger.
Ingrediënten worden dan:
- 5 eieren: 5×45 ml= 225 ml aquafaba
- 150 gr suiker
- ¼ tl zout
- ½ citroen, rasp (optioneel)
- 150 gr bloem
180 gr 25-30 min, springvorm 24 cm