Biscuitdeeg voor taart en muffins

zaterdag 8 februari 2025 door Barbara

Vegan,  met aquafaba van lupinebonen. Kan ook van kikkererwten, maar lupinebonen-aquafaba is neutraler van smaak (onbereid).

Gemaakt 10 feb 25, recept voor 12 muffins:

210 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
2 dl Aquafaba (van lupinebonen, pakje BOON)
1 tl appelazijn
120 gr basterdsuiker (oorspronkelijk 180 gr)
2 tl zonnebloemolie

Bereiden:

  • Zeef bloem en bakpoeder, zet opzij
  • Mix aquafaba in keukenmachine tot stevig schuin
  • Voeg suiker en appelazijn toe en mix door
  • Zet mixer op lage stand en voeg de bloem/bakpoeder toe
  • Schep in muffinvorm
  • 12 stuks

Bakken: 170 gr 20 min

Volgende keer maken: biscuitdeeg van Rutger Bakt, maar dan met aquafaba en geen ei. Wordt misschien nog luchtiger.

Ingrediënten worden dan:

  • 5 eieren: 5×45 ml= 225 ml aquafaba
  • 150 gr suiker
  • ¼ tl zout
  • ½ citroen, rasp (optioneel)
  • 150 gr bloem

180 gr 25-30 min, springvorm 24 cm

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.