Tempeh bacon of spekjes
dinsdag 4 februari 2025 door BarbaraEchte perfecte smaak van zout en gerookt. Zout komt van de sojasaus, je hoeft geen extra zout toe te voegen.
Zalig bij de boerenkool.
Ingrediënten:
- 250 gr tempeh (in blokjes of reepjes) (1p pak ah of toko)
- 2 eetl sojasaus (kikkoman)
- 1 theel gerookt paprikapoeder
- 1 theel knoflookpoeder
- 1/4 theel zwarte peper gemalen
Bereiden:
- Bak de tempeh in zonnebloemolie, in een koekenpan. Bak mooi bruin en knapperig. Beter in 2 porties bakken dan dat de stukjes op elkaar in de pan liggen.
- Laat goed uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Meng de rest vd ingrediënten in een schaal.
- Als de tempeh gebakken is: verwijder de bakolie uit de pan.
- Schep de tempeh door de saus.
- Bak in de pan. Let op dat het niet verbrandt. Dat gaat snel met de sojasaus.