Sticky tempeh

woensdag 29 januari 2025 door Barbara

Het geheim van tempeh is: knapperig bakken in (zonnebloem)olie, goed laten uitlekken  en afkoelen. Pas daarna bakken met ketjap oid.

Nodig voor 4 p:

  • 1 blok tempeh in kleine blokjes
  • Ketjap manis
  • Sambal manis (optioneel)
  • Knoflookpoeder

Stap 1) bak de tempeh krokant in een koekenpan met flink wat olie. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Je kan meteen verder gaan met stap 2, of dat pas doen als je de tempeh gaat eten.

TIP: tempeh na stap 1 invriezen. Ontdooien voor gebruik en dan stap 2. Dan krijg je echt sticky tempeh.

Stap 2) meng ketjap, sambal, knoflookpoeder in een schaal. Schep de tempeh erdoor. Bak in koekenpan. Let op! Niet te heet. Ketjap verbrandt snel.

Wij hebben de tempeh meteen gegeten. Denk dat het de volgende dag nog lekkerder is.

Vegan spekjes van tempeh: voeg gerookt paprikapoeder toe.

 

Geen reacties meer mogelijk.