Tira misu (vegan)

zondag 19 januari 2025 door Barbara

Weergaloos lekkere tira misu. Geen cashewnoten of zijden tofu. Al zal met zijden tofu ook heerlijk zijn, maar dat is niet makkelijk te vinden hier.

Nodig voor een grote schaal. Toetje voor ca 10 p.

  • 500 ml opklopbare sojaroom (alpro)
  • 2 theel suiker
  • 200 g vegan cream cheese (Violife)
  • 3 kopjes espresso (= 1 theeglas)
  • 1 keer recept vegan lange vingers
  • cacao om er overheen te strooien

Bereiden:

  • Klop de sojaroom met de vanillesuiker op tot deze stevig en luchtig is. (Keukenmachine)
  • Voeg de roomkaas toe en mix door tot je een egaal mengsel hebt.
  • Doop de lange vingers in de espresso.
  • Wissel een laagje lange vingers af met een laagje roommengsel en zet minstens 2 uur in de ijskast om op te stijven.

31 Jan 25: ik had 300 gr violife roomkaas ipv 400 gr  (zit tegenwoordig maar 150 gr in een pakje …) Per ongeluk toch 500 ml alpro slagroom erin. Had dus moeten zijn: 300 gr violife+ 375 ml slagroom. Volgende keer proberen. Maar deze mix was al goddelijk. Bleef goed stevig, ook een dag later.

Ik had lange vingers langer in koffie moeten weken. Mag echt even voltrekken met koffie.

Volgende dag: room is nog steeds top! Lange vingers waren mooi zacht geworden.

Vegan slagroom van alpro

 

1 reactie op “Tira misu (vegan)”

  1. Lange vingers (vegan) -- Barbara Culinair zegt:

    […] Nodig voor 20 grote lange vingers. Eigenlijk 40 stuks, maar ik had niet juiste spuitmond. Goed voor 1 grote schaal tira misu […]