Brownies met bieten

zondag 24 november 2024 door Barbara

Voor het eerst vegan brownies gemaakt. Wel de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid suiker. Was echt teveel. Bieten zijn al zoet genoeg.

Nodig:

250 gram

  • 250 gram gekookte rode bieten, gepureerd
  • 200 gram pure chocolade (min. 75%)
  • 80 ml kokosolie
  • 240 ml plantaardige melk (haver gebruikt)
  • 100 gram  bruine basterdsuiker (oorspr is 200 gr bruine suiker)
  • 1 theelepel vanille-paste
  • 150 gram volkorenmeel
  • 50 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 100 gram walnoten of pecannoten, grof gehakt (walnoten gebruikt)

Bereiden:

  • In steelpan: smelt kokosolie met chocolade, op lage stand!  Af en toe doorroeren. Laat beetje afkoelen in de pan. Dus ga hierna met de bietjes verder.
  • Pureer de bietjes is de maggimix
  • In keukenmachine met “beslaghaak”: meng de suiker, bietjes, vanillepaste, melk.
  • In andere kom: meel, cacao, bakpoeder, zout. Door elkaar scheppen.
  • Giet de chocolade bij de bietjes en mix goed door.
  • Voeg de meel/cacao toe en mix of schep door.
  • Schep de noten erdoor.
  • Bakvorm: mijn lage rechthoekige. Ca 18-25. Leg er een stuk bakpapier in. Of vet in met olie en daarna beetje bloem erover.
  • Schep het beslag erop.

Bakken : 30 min 175 gr (= 180 gr, combimagnetron, heteluchtfunctie).

Goed af laten koelen in de vorm! Brownies worden beter als ze eerst goed gekoeld zijn geweest.

 

Geen reacties meer mogelijk.