Plaatkoek met chocolade, dadels en haver
vrijdag 1 november 2024 door BarbaraEen hele makkelijke te lekkere plaatkoek.
Bakvorm, recept x 1: lage 22-16 cm of 20-20, bekleden met bakpapier.
Nodig: (recept x 2)
- 80 gr margarine (160 gr)
- 80 gr geraspte kokos (160 gr)
- 40 gr havervlokken (grove havermout) (80 gr)
- 21 medjoul dadels (450 gr), (42 stuks. 900 gr)
- 90 gr tahin (180 gr)
- 2 eetl ahornsiroop (4 eetl)
- 2 theel vanillearoma (of vanille paste) (4 theel)
- 150 gr pure chocolade (300 gr)
- 1 eetl zonnebloemolie (2 eetl)
Bereiden:
- Smelt de boter in een pannetje.
- Maal 6 dadels fijn in de maggimix.
- Voeg de haver en kokos toe, maal nog even.
- Voeg de gesmolten boter toe en maal even door.
- Verdeel dit mengsel over het bakblik en bak 15-20 min op 180 gr, tot mooi bruin.
- Laat de bodem afkoelen (in de vorm).
- Maal de rest (15) van de de dadels fijn met de tahin, ahornsiroop en vanillepaste in maggimix.
- Smeer de dadel-tahinpaste over de bodem. Ik heb nog 1 eetl plantaardige room door dit mengsel gemixt, omdat het wel heel stevig en niet smeerbaar was.
- Zet de bakvorm in de koelkast om wat op te stijven.
- Smelt de chocolade met 1 eetl olie in de magnetron. Schaaltje met deksel, 700 watt. Iedere minuut even checken.
- Schenk de gesmolten chocolade over de koek (in de bakvorm )en zet in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.
Serveren: in de koelkast bewaren. Paar uur eruit kan ook, wordt de vulling wel iets zachter.
Bewaren in de vriezer kan ook uitstekend. Je kan ze direct uit de vriezer eten.
10 nov:
- recept x 2.
- Bakvorm: grote rechthoekige lage..
- Ipv olie, 3 eetl sojaroom toegevoegd aan chocolade.
- Tahin van geroosterde sesamzaadjes.