Plaatkoek met chocolade, dadels en haver

vrijdag 1 november 2024 door Barbara

Een hele makkelijke te lekkere plaatkoek.

Bakvorm, recept x 1: lage 22-16 cm of 20-20, bekleden met bakpapier.

Nodig:                         (recept x 2)

  • 80 gr margarine (160 gr)
  • 80 gr geraspte kokos (160 gr)
  • 40 gr havervlokken (grove havermout) (80 gr)
  • 21 medjoul dadels (450 gr), (42 stuks. 900 gr)
  • 90 gr tahin (180 gr)
  • 2 eetl ahornsiroop (4 eetl)
  • 2 theel vanillearoma (of vanille paste) (4 theel)
  • 150 gr pure chocolade (300 gr)
  • 1 eetl zonnebloemolie (2 eetl)

Bereiden:

  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Maal 6 dadels fijn in de maggimix.
  • Voeg de haver en kokos toe, maal nog even.
  • Voeg de gesmolten boter toe en maal even door.
  • Verdeel dit mengsel over het bakblik en bak 15-20 min op 180 gr, tot mooi bruin.
  • Laat de bodem afkoelen (in de vorm).
  • Maal de rest (15) van de de dadels fijn met de tahin, ahornsiroop en vanillepaste in maggimix.
  • Smeer de dadel-tahinpaste over de bodem. Ik heb nog 1 eetl plantaardige room door dit mengsel gemixt, omdat het wel heel stevig en niet smeerbaar was.
  • Zet de bakvorm in de koelkast om wat op te stijven.
  • Smelt de chocolade met 1 eetl olie in de magnetron. Schaaltje met deksel, 700 watt. Iedere minuut even checken.
  • Schenk de gesmolten chocolade over de koek (in de bakvorm )en zet in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden.

Serveren: in de koelkast bewaren. Paar uur eruit kan ook, wordt de vulling wel iets zachter.

Bewaren in de vriezer kan ook uitstekend. Je kan ze direct uit de vriezer eten.

10 nov:

  • recept x 2.
  • Bakvorm: grote rechthoekige lage..
  • Ipv olie, 3 eetl sojaroom toegevoegd aan chocolade.
  • Tahin van geroosterde sesamzaadjes.

 

Geen reacties meer mogelijk.