Patisson met aardappels à la Ottolenghi met tahinsojasaus

donderdag 29 augustus 2024 door Barbara

Verse biologische aardappels en patisson van Natuurboerderij Wittenhorst! Weer inspiratie om wat nieuws uit te proberen:-)

Aardappelrecept van Ottolenghi uit Flavour. Met rozenharissa, eens wat anders dan “met rozemarijn en knoflook”. En de saus is verrukkelijk, lekker bij van alles!

Patisson is naar eigen probeersel en geslaagd! Zie helemaal onderaan voor een makkelijke bereiding van patisson.

Nodig voor de aardappels (4p)

  • 800 gr aardappels, met schil
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gr rozenharissa
  • 2 eetl olijfolie
  • Verse peterselie (plat of krul)
  • Sesamzaadjes (optioneel als garnering)

Voor de saus:

  • 60 gr tahin
  • 1.5 eetl rijstazijn
  • 2 eetl sojasaus (kikkoman)
  • 2 eetl water

Snijd de aardappels in dunne plakken of stukjes, wat je lekker vindt. Pers de knoflook uit en doe in een grote schaal met de harrisa en olijfolie. Schep de aardappels erdoor. Schep alles op een bakplaat of grote ikea braadslede.

Verwarm de oven voor op 240 gr. Bak 15 min. Verlaag de temperatuur naar 200 gr en bak nog 20 min.

Bereiden sausje: meng alles goed door elkaar. Makkelijkst is in mixer (staafmixer-mengkom met mes). De saus mag wat dik blijven. Hij wordt ook nog wat dikker als hij staat. Je kan altijd nog iets water toevoegen.

Bij serveren garneren met peterselie en sesamzaadjes.

Bereiden patisson; in plakken snijden. Strooi er naar smaak wat kruiden over. Ik heb paprika- en kerriepoeder gebruikt. Leg de plakken in een ovenschaal. 200 gr 20 min. Dus ze kunnen in de oven bij de aardappels, als die de 2de baktijd ingaan.

 

Geen reacties meer mogelijk.