Cucina Maria gekookt!

In deze rubriek zullen we verslag doen van ons kookavontuur van deze winter: de recepten van “Cucina Maria”ย  uitproberen. Er zijn inmiddels 2 delen uit, met in ieder deel 20 4-gangen menu’s, echt Italiaans en simpel om te maken. Er staan vele zalige desserts in, die zul je zelf moeten testen, zullen we vrijwel niet aan toe komen bij gebrek aan opeters ๐Ÿ™‚

Kijk voor meer info op: http://www.cucinamaria.nl/home.html

3 november 2010:
Gekookt: menu 10, hoofdgerecht: zalm met venkel, olijven en sinaasappelschil uit de oven
Bereiding: piece of cookie en zalig! Als je de zalm nog echt rosรฉ wilt, doe dan slechts 10 min oven. Wij hadden 15 min (ipv recept 20) gedaan, en was eigenlijk ietsje te gaar. Ook handig om dag van te voren te maken, of ’s morgens: gegrilde venkel met rauwe zalm en de rest in 1-persoonspakketjes van alufolie doen en in de koelkast leggen tot gebruik. Dan wel 15 min in de oven.
Erbij: Vermentino van Paul Mas 2009. Op zichzelf een droge erg lichte wijn, maar komt tot leven met dit gerecht!

4 november 2010:
Gekookt: menu 13, voorgerecht: courgettes gevuld met tonijn
Bereiding: wederom simpel (zal dat niet meer herhalen, is namelijk het principe van dit kookboek). Lekker, maar miste iets…..of juist teveel van…courgette…De vulling in een portobello en dan in oven? Of kipfilet platslaan, vulling erop en dan oprollen? Gaan we binnenkort proberen.
Erbij: restje Vermentino van gisteren.

6 november 2010:
Gekookt: menu 1, hoofdgerecht: kipfilet gevuld met zontomaten, zwarte olijven en boursin
Bereiding: conform instructies in recept en lekker!!! Ik heb mn bord afgelikt ๐Ÿ™‚
We aten er gebakken oesterzwammen bij, heerlijke combinatie!! Dit kwam zo uit: ze moesten op.
Het was onze brunch dus geen wijntip erbij.

7 november 2010:
Gekookt: menu1, voorgerecht: plakjes tomaat met citroenricotta, basilicum, pijnboompitten. En: menu 5, hoofdgerecht: kip met vermouth
Voorgerecht was zalig, ik heb mn bord afgelikt ๐Ÿ™‚ Wel spannend “tompouce-eten”, maar met scherp mes lukte dit best wel.
Hoofdgerecht hebben we een beetje aangepast, vanwege een komend “whiskeydiner”. Dus hebben we de vermouth vervangen door whiskey en we hebben drumsticks genomen, omdat de kippedijtjes niet bio te verkijgen waren.

Erbij heb ik een Glenmorangie 10 ys old gedronken, ted een Paul Mas Mourvedre.
Voortreffelijk recept!!

10 november 2010:
Gekookt: menu 14, hoofdgerecht: zalm met citroen-zontomaten-roomkaas-basilicum, uit de oven
Erg lekker. 15 min oven ipv 20.
Erbij de tomaten met citroenricotta van menu 1 (zie 7 november). Zou ook lekker zijn met gegrilde venkel.


1 reactie op “Cucina Maria gekookt!”

  1. susan zegt:

    Hoi Barbara,
    Lijkt me heerlijk !!! ๐Ÿ™‚
    Nog kersttips ?

 

Geef een antwoord

Je moet inloggen om een reactie te kunnen geven.