Psorinovodieet

Bij gebruik van psorinovo, wordt aangeraden om producten waardoor “pyrodruivenzuur” in je celstofwisseling wordt gemaakt te mijden.

Wat kun je beter niet eten:
– druiven
– schil van: citrusvruchten, tomaten, paprika, pepers
– specerijen en kruiden zoals: peper, kerrie, kruidnagel, mosterd, kummel, anijs, kaneel, paprikapoeder, nootmuskaat
– producten waarin deze kruiden verwerkt zijn: worst, pate, kant en klaar vlees, soep uit blik/pakjes, bouillonblokjes, mayonaise, etc
– alle soorten gebrande noten
– alle wijnen en drank waarin citrusvruchten/druiven zijn verwerkt (port, vermouth, sherry, marsala, cognac, campagne, brandewijn, sekt, etc)
– balsamicoazijn
– geconfijte vruchtjes

Wat mag wel:
– fond (zonder specerijen)
– vers geperst sap van citrusvruchten (geen schil)
– bier, whisky, rum, gin, jenever, wodka
– olijfolie, sojaolie, zonnebloemolie
– tuinkruiden, ui, knoflook, zout
– vette vis zoals makreel en zalm bevat goede Omega 3 vetzuren

Psorinovotherapie

Receptentips en alternatieven:
Italiaanse keuken:
Ook met dit dieet kan je genieten van pasta’s en lasagne, mits je geen peper toevoegt en eventuele tomaten van te voren ontvelt (inkruisen en in heet water onder dompelen).

Oud & Nieuw:
Neem een glas appelcider ipv champagne.
Oliebollen zijn zelfgebakken ook erg lekker met stukjes appel en gedroogde cranberries ipv rozijnen/krenten.

Soep en stoofvlees:
Stoof vlees in water met gedroogde paddenstoelen. Dit kun je ook gebruiken als basis voor “bouillon”.

Appeltaart:
Maak appeltaart zonder rozijnen/krenten/kaneel. Vervang dit door: stukjes abrikoos, meng wat custard door de appels en verdeel amandelspijs over de bodem.

Kijk voor diverse recepten onder de categorie “psorinovorecepten” op deze site.

 

Geef een antwoord

Je moet inloggen om een reactie te kunnen geven.