Thaise bouillonfondue

dinsdag 8 augustus 2006 door Barbara

Een verrukkelijke fondue met zalig overblijfsel!

Voor de bouillon
2 geperste teentjes knoflook
1 rode peper in dunne reepjes
1 gekneusde stengel sereh
1 l warme kippenboullion (2 blokjes) -> of zelfgemaakte kippenbouillon, of fond. Is minder zout en de soep die overblijft is lekkerder
200 ml kokosmelk
4 eetl thaise vissaus
2 eetl limoensap
Paar blaadjes vers gehakte koriander

Alles in een pan doen en even laten pruttelen. Minimaal halve dag van te voren bereiden. De citroengras moet lekker intrekken. Beste is ’s morgens bouillon maken en ’s avonds eten.

Om te fonduen
Stevige witvis
Biefstuk
Kipfilet
Champignons (rauw)
Broccoli (voorgekookt)
Bleekselderij (voorgekookt)
Paprika (rauw)
Gamba’s (voorgekookt is het lekkerste)
Gehaktballetjes
Prei (grote stukken, 15 min erin. of voorgekookt)

Tip: maak fondue x 2 en vries de helft in.

Bouillon bewaren na het fonduen. Dit is een zalig soepje!!!

 

Geen reacties meer mogelijk.