Thaise bouillonfondue (vegan)

dinsdag 8 augustus 2006 door Barbara

Een verrukkelijke fondue met zalig overblijfsel!

Voor de bouillon
2 geperste teentjes knoflook
1 rode peper in dunne reepjes
1 gekneusde stengel sereh
1 l warme groentenboullion (Knorr poeder 2 eetl)
200 ml kokosmelk
4 eetl vegan worcestersaus
2 eetl limoensap

Alles in een pan doen en even laten pruttelen. Minimaal halve dag van te voren bereiden. De citroengras moet lekker intrekken. Beste is ’s morgens bouillon maken en ’s avonds eten.

Om te fonduen
Champignons (rauw)
Broccoli (voorgekookt)

Bloemkool

Bleekselderij (voorgekookt)
Paprika (rauw)
Gamba’s (voorgekookt is het lekkerste)
Gehaktballetjes, van de Gentse chef
Prei (grote stukken, 15 min erin. of voorgekookt)

Tip: maak fondue x 2 en vries de helft in.

Tip 2: bak de groentes in de oven

Bouillon bewaren na het fonduen. Dit is een zalig soepje!!!

 

Geen reacties meer mogelijk.