Brood!
woensdag 28 maart 2007 door BarbaraBroodvariaties
Basis: Zaanse Snijder Wit-mix van AH
Let op: bestuif je werkblad/deegroller/handen goed met bloem, anders plakt het deeg vast.
Chorizo:
500 gr bereiden volgens verpakking, lekker laten rijzen
½ heel dun uitrollen en beleggen met chorizo (gesneden vleeswaren)
Oprollen
Rol vastplakken en volledig besmeren met olijolie
2de rol net zo maken en op bakplaat met bakpapier leggen
225 gr 15-20 min
Groene (of rode) Pesto:
Potje pesto mengen met 500 gr bloem
Water toevoegen en laten rijzen volgens verpakking
225 gr 20-25 min
(variaties: zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes, italiaanse kruiden -> 2 soorten en dan een 2-kleurenvlecht maken)
Foccacia
Rozemarijnnaaldjes (potje) met 500 gr bloem mengen
Water toevoegen en laten rijzen volgens verpakking
Dun uitrollen en flink bestrijken met olijolie
Rozemarijnnaaldjes en grof zeezout erover verdelen
225 gr 15-20 min
Lekker met zelfgemaakte kruidenboter, bijv met citroenrasp/knoflook of tapenades.
zondag 1 juli 2007 om 20:16
[…] Rauwkost en dipsaus (2 komkommers, 3 paprika’s) Tapenades en zontomaten- en pestobroodjes (tapenades x 2; 2 broodmix 1 kilo AH) Gemarineerde olijven met venkelzaadjes (recept x 1) Spiesjes […]
zaterdag 16 juli 2011 om 18:17
[…] zelfgebakken brood: – gemarineerde olijven met venkel – tapenades (zwarte olijven en zontomaten) – 2 soorten brood (pesto en zontomaten) – gegrilde auberginerolletjes (met roomkaas + Provençaalse kruiden, met […]