Paddosoep / -(gerookte) kippensoep

vrijdag 3 september 2010 door Barbara

Paddosoep:
Laat 2 flinke handen gedroogde paddenstoelen 24 uur weken in ca 2 liter water. Zeef de paddenstoelen eruit en snijdt ze in kleine stukjes. Bak deze vervolgens knapperig in olijfolie. Met de paddobouillon kan je vervolgens allerlei soepen maken:
– gewoon zo eten met de gebakken paddenstoelen erin
– scheutje marsala of port toevoegen
– geroosterde groenten toevoegen
etc

Kippensoep: gerookte kip of knoflookkip of citroenknoflookkip, of vietnamese kip
Laat de resten van de knoflookkip (karkas incl kruiden, en knoflookvelletjes) in 3 liter water een paar uur zachtjes tegen de kook aan staan. Zeef de bouillon. Je kan deze zo gebruiken of laat er paddenstoelen in weken, volgens recept hierboven. Heerlijke bouillon! Dit kan je ook doen met de knoflookip als je deze met citroen hebt gemaakt.

Of neem een hele gerookte kip (van de markt) en zet deze een paar uur te stoven met 3 liter water.  Haal daarna het vlees eraf en bewaar dat.
Serveren: schep 2 soeplepels van de bouillon in een bord, voeg toe: 1 lenteuitje in stukjes en een paar stukjes van de gerookte kip

Voor een nog lekkerder resultaat voeg de volgende ingredienten toe en laat deze een paar uur mee stoven:
3 steranijs

Of op z’n vietnamees
2 steranijs
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 rode peper
20 gr verse gember

 

Geen reacties meer mogelijk.