Portobello met papperdelle

dinsdag 27 juli 2010 door Ted

Ingrediënten

4 portobello’s
olijfolie
1 aubergine, in blokjes van 1 cm
3 tenen knoflook, fijngesneden
4 semi-zongedroogde tomaten
1 bol mozzarella, (125 g) in blokjes
4 verse basilicumblaadjes, in dunne reepjes
4 eetlepels pijnboompitten of walnoten in stukjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190 °C.
Snijd de steeltjes van de portobello in stukjes.
Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de aubergine 5 minuten. Voeg de fijngesneden knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 minuten garen.
Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, de mozzarella en de basilicum. Breng op smaak met peper (of chilivlokken) en zout.
Zet de portobello’s in een braadslee, bestrijk de randen met 1 eetlepel olie en vul de portobello’s met het mengsel. Besttrooi  de portobello’s met de pijnboompitten of walnoten, en bak in 20-25 minuten gaar.

Ook heerlijk: vul de portobello’s met zelfgemaakte caponata en bedek met geraspte geitenkaas. Oven 180 graden, 20 min

 

Geen reacties meer mogelijk.