Tomatensoep met gegrilde groenten

donderdag 13 juli 2006 door Barbara

Dit recept klinkt als veel werk en "hoe kom je erbij". Eigenlijk is het heel simpel ontstaan: vriezer was vol, dus moest er zelfgemaakte ratatouille en tomatensoep uit. Maar dat moet ook nog gegeten worden voordat de boel bederft, dus dan doe je de ratatouille door de tomatensoep en heb je een maaltijdsoep! En wat voor een….mjamie!!!

Tomatensoep
1 kilo tomaten
2 blokjes runderbouillon
7 dl water
3 dl rode wijn
2 tenen geperste knoflook
1 ui in stukjes
1 blikje zwarte olijven, in stukjes (of later fijnmalen met de tomaten)
Gedroogde basilicum, oregano of provencaalse kruiden

Alles bij elkaar en soep van maken. Als tomaten zacht zijn, ze eruit scheppen en in een mixer/hakmolen fijnmalen. Tomatenprut weer bij de soep doen

Ratatouille
1 courgette
1 aubergine
1 bakje champignons
1/2 rode, gele en groene paprika
2 grote tenen knoflook geperst
Olijfolie
Kruiden: zie hierboven

Alles in grove blokken snijden, goed door elkaar husselen en in een ovenschaal in de oven bakken: 40 min. 200 graden.

 

Geen reacties meer mogelijk.