Tagliatelle met truffelsalsa

donderdag 6 juli 2006 door Barbara

Men eet het bord leeg, nog voordat je het op tafel hebt gezet, zo lekker! Als je niet zelf pasta draait, dan kun je ook verse pasta gebruiken (koelvitrine supermarkt). Als voorgerecht voor 4 p:

Pasta:
200 gr bloem
2 eieren
2 eetl olijfolie
1/2 theel zout

Vegan:

250g bloem
100 ml water
snuf zout
20 ml olijfolie

Of 200 Gr bloem en 100 Gr water, snuf zout

Alles mengen en tot deegbal kneden. In boterhamzakje doen en een half uur in de koelkast laten rusten.

Tagliatelli maken met pastamachine en kort koken in water met olijfolie en zout. Dikte moet je zelf bepalen, ik vind bij de truffelprut, erg dunne het lekkerst. Dan smelt de pasta in je mond.

Truffelprut:
Potje “salsa tartufana” (Bijenkorf of italiaanse delicatessenzaak). Dit is een mengsel van stukjes zwarte truffel met paddestoelen.
Geraspte parmezaanse kaas
Truffelolie (te koop: zie salsa)

Pasta over de borden verdelen. Schepje salsa erover, beetje olie en parmezaanse kaas erover.

 

Geen reacties meer mogelijk.