Tipsie Whisk(e)ycake!

maandag 20 april 2009 door Barbara

Als je nog  moet rijden, dan moet je deze niet bij de koffie nuttigen…er gaat namelijk een beetje veel meer whisky/whiskey in dan in het oorspronkelijke recept.

2 dl whisky (ik neem altijd de meest goedkope van Gall&Gall, proef je toch niet meer na het bakken)
200 gr rozijnen
200 gr krenten
4 eieren (kamertemp.)
100 gr bloem
175 gr zelfr bakmeel
225 gr boter (kamertemp.)
200 gr bruine basterdsuiker
(eventueel toevoegen: 1 citroenschil, 1 sinaasappelschil, 100 gr amandelen)

Rozijnen en krenten een nacht ervoor weken in de whisky. Boter met de suiker romig kloppen. 1 voor 1 de eieren toevoegen en verder romig kloppen (a la cakebeslag). Bloem erboven zeven en erdoor scheppen. Fruit, incl overtollige whisky (dus niet afgieten), erdoor scheppen. Bakvorm (ca. 24 cm doorsnede) invetten en bestuiven met bloem. Beslag in de bakvorm scheppen.

Bakken 170 graden, 1 uur.

Zodra je de cake uit de oven haalt en hij gaar is (prikkertest), dan flink whisky eroverheen sprenkelen en meteen afdekken met alufolie

Simpel en gegarandeerd succes!

Tip voor minicakejes: onderstaande aantal cakejes kan je maken met bovenstaande taarthoeveelheid. Oven 170 gr 13 min

mini whiskeycakejes

mini whiskeycakejes

 

 

1 reactie op “Tipsie Whisk(e)ycake!”

  1. Theefeestje!-- Barbara Culinair zegt:

    […] (grote verpakking), 200 gr gerookte zalm, 130 gram beenham, 1 komkommer geschaafd in plakjes) 1 whiskeycake 1 chocoladetaart 1 worteltjestaart 1 citroentaart 1 hoeveelheid kastanjemuffins hartige […]