Gemarineerde bietjes met geitenkaas

vrijdag 20 november 2009 door Barbara

Bietjes & Geitenkaas, geslaagde combinatie! Een eigen uitvinding van Renée, te gebruiken als voor- of hoofdgerecht, of amuse.

Nodig als voorgerecht voor 4 p:
300 gr gekookte bietjes
2 1/2 eetl balsamicoazijn
1 1/2 eetl suikerstroop
70 gr zachte geitenkaas (Bettine Blanc, zonder korst!)
100 gr mascarpone

Bereiden:
Hak de bietjes met een staafmixer fijn, laat ze uitlekken (in zeef). Ondertussen de balsamicoazijn met stroop mengen. De bietjes marineren in het balsamico stroop mengsel (minimaal 1 uur). De bietjes opnieuw laten uitlekken. Ondertussen de geitenkaas los roeren en vermengen met mascarpone.

Bord opmaken:
Maak van aluminiumfolie ronde ‘steekvormpjes’, zet er 1 op elk bord en schep de uitgelekte bietjes erin. Je kunt ook kleine schaaltjes bekleden met plasticfolie, bietjes erin scheppen en schaaltje omkeren op een bord.
Schep naast de bietjes een bolletje mascarpone-geitenkaas (met ijsbolletjestang).

Erbij: stevige rosé, bijv. Antarez Chili.

Nodig als hoofdgerecht voor 4 p:
Idem als voorgerecht, met als extra:
300 gr tortellini met kaas (of zelf maken met geitenkaas als vulling)
rucolasla

Nodig als amuse voor 8-10 personen:
Bereiden idem als voorgerecht. Serveren: kleine amuseglaasjes vullen met: schepje geitenkaas en schepje bietjes erop.

 

Geen reacties meer mogelijk.