Aardappelsalade a la Christine

woensdag 18 november 2009 door Barbara

Een succesrecept van collega Christine, ook voor vegetariers!
Nodig voor 10 personen:

Boodschappenlijstje
2 kilo aardappelen
2 grannys of goudreinet
6 eieren
1 bakje bieslook
3 eetlepels mosterd
1 klein potje rode biet (zoet-zuur)
1 stengels bleekselderij.
5 grote eetlepels mayonaise
5 eetl magere yoghurt
1 blikje maiskorrels
+/- 1 ½ kop mayonaise
+/- 1 ½ kop yoghurt
(deze hoeveelheid hangt af van de structuur van massa: vochtig, dan iets minder; droog, dan iets meer)
Scheutje olie
2 afgestreken theelepels witte en/of zwarte peper
2 afgestreken theelepels zout
Bereiden:
Kook de aardappelen in schil en laat ze een beetje afkoelen. Haal de schil eraf, snijdt ze in blokjes en laat verder afkoelen. Kook tegelijkertijd de eieren hard in ongeveer 10 min. Laat schrikken en afkoelen.
Snijdt de eieren in plakjes en prak ze dan met de vork fijn. Roer door de geprakte eieren de fijn gesneden bieslook met de mosterd, de mayonaise, peper/zout en de yoghurt tot een sausje.
Schil de appels en snijdt ze met biet en bleekselderij in kleine stukjes. Schep dit allemaal door de saus in een grote bak tot het een lichtroze massa wordt. Voeg de maiskorrels toe.

Als laatste nog even proeven! Het moet lekker fris smaken!.
Laat de salade een paar uur in de koelkast staan.

Je kunt dit prima een dag van de voren klaar maken. Let er wel op dat alles goed is afgekoeld voordat je het afdekt!

Smakelijk eten
Groetjes
Christine

 

Geen reacties meer mogelijk.