Gevulde kiprolletjes, met vegavariant!

zondag 1 november 2009 door Barbara

Je kunt de kiprolletjes ruim van tevoren klaarmaken en in de koelkast leggen (kan ook een dag van tevoren).

Nodig voor 4 personen:
4 kipfilets
200 gr spinazie (ontdooid, uitgeknepen)
200 gr zachte geitenkaas (of feta)
75 gr gedroogde zontomaatjes (klein stukjes)
2 theel dragon
2 tenen knoflook (kleine stukjes)
50 gr pijnboompitjes (geroosterd)

honing-dragondressing:
2 eetl balsamico-azijn (hoe stroperiger hoe beter)
2 theel mosterd
2 theel honing
1 theel dragon
6 eetl olijfolie
Meng alles samen en roer tot een sausje

Bereiden:
Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla ze plat met een rubber hamer (of deegroller)
Verdeel de ingredienten over de kipfilets en rol ze op. Zet eventueel vast met cocktailprikkers. Als je de filets heel dun hebt geslagen is dit zelfs niet nodig.

Leg de filets in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in 30 minuten op 200 gr

Serveer de filets in schuine dikke plakken met de dressing en een groene salade of groene groenten.

Vega-variant:
Eigenlijk voegt de kipfilet weinig toe aan smaak, de vulling en de dressing zijn de smaakmakers!!! Tip: maak pastadeeg en rol dit uit tot een dunne lap (of koop verse lasagne vellen in de supermarkt). En voeg aan de vulling wat gebakken stukjes quorn toe.

Extra nodig ipv kip:
– Quorn, in kleine stukjes gebakken (laat afkoelen!)
– Pastadeeg: 200 gr bloem, 2 eieren, 2 eetl olijfolie.

Verspreid de vulling erover, rol op, bind vast met kookgaren en kook de rol in kokend water in een paar minuten gaat. Serveer in dikke plakken met de dressing en een groene salade of groenten. Je kunt dit natuurlijk ook als voorgerecht eten.

Eet smakelijk!!!

 

Geen reacties meer mogelijk.