Trio van haring

zondag 2 juli 2006 door Barbara

Perfect passend bij het seizoen en het weer: een trio van haring. Daarbij een koele sauvignon blanc.
Voorgerecht voor 4 personen:

Haring met bietjes:
– 2 haringen, in kleine blokjes
– 1 klein gekookt bietje, in kleine blokjes
– 2 eetl zilveruitjes
– beetje dille
– beetje peper
Alles door elkaar scheppen. 4 kleine stenen of glazen bakjes bekleden met plasticfolie en “haringmengsel” erin scheppen. Goed vastdrukken. Laten staan tot gebruik.

Haring met bieslook:
– 2 haringen, in stukjes
– 1/2 eetl limoensap (of citroen)
– 1/2 eetl kappertjes
– 1 1/2 augurk
– 1/2 eetl gehakte peterselie
– versgemalen peper
Alles door elkaar scheppen. In bakjes doen zoals hierboven beschreven.
– 1/2 bekertje creme fraiche (125 ml)
– 1/2 eetl bieslook geknipt
Mengen en schepje op het “timbaaltje” doen zodra je die op het bord hebt gestort.

Haring met appel:
– 2 haringen, in kleine stukjes
– 1/4 zachtzure appel, in kleine stukjes
– 1/2 eetl citroensap
– 1 bosuitje, in ringetjes
– 1 1/2 eetl Apfelkorn
– 1/2 eetl creme fraiche
Citroensap over appel sprenkelen. Haring, appel, bosuitje, 1 eetl Apfelkorn, 1/2 eetl creme fraiche door elkaar scheppen. Schep dit in kleine glaasjes of amuselepels. (genoeg voor 8 lepels of 4 glaasjes)

 

3 reacties op “Trio van haring”

  1. Trouwen Rick & Caroline-- Barbara Culinair zegt:

    […] Makreelmousse in cupjes (recept x 1) Zalmmousse in cupjes (recept x 1) Haring met appel op amuselepel (recept x 3) Sushi (5 kopjes rijst) Hoofd Watermeloensalade (recept x 1) […]

  2. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] Gevulde glaasjes: “haringappel”en “tomaattruffelroom” Rauwkost met dippies Sushi Tempura garnalen Tortilla’s met […]

  3. Paasbuffet Veldstar 11 April 2009-- Barbara Culinair zegt:

    […] glaasjes: haringappelen “tomaatricotta” Rauwkost met dippies Sushi Tortillas met zalm/roomkaas en met […]