Kipkluifjes met citroen en olijven

zaterdag 11 april 2009 door Ted

Ingredienten

2 citroenen
1 kilo kipkluifjes
1 1/2 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 theelepel koenjit (of laos)
1 theelepel gemberpoeder
150 g groene olijven zonder pit (goed afgespoelen als ze in blik of vocht zitten)
zout en peper
(arachide) olie

Bereiden

Ui en knoflook pellen en snipperen.
In grote koekenpan olie verhitten en kip rondom bruinbakken op halfhoog vuur. Halverwege het braden de ui, knoflook, koenjit, gemberpoeder, zout en peper toevoegen.
1 citroen uitpersen.
1 citroen schoonboenen en in smalle partjes snijden.
Citroenpartjes, citroensap, olijven toevoegen aan de kip en het geheel in 20 a 30 minuten zachtjes gaar stoven.

Of doe alles in een ovenschaal, 30 min 200 gr.

 

 

1 reactie op “Kipkluifjes met citroen en olijven”

  1. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] Humus Kippenlevertjesspread Erwtensoep Kastanje muffins met paddestoelen en kruidenmuffins Kipkluifjes met citroen en olijven Chocowhiskeytaart 2 kleuren chocomousse Witte choco rondjes met […]