Lam met coppa en knoflook

vrijdag 23 juni 2006 door Barbara

Voor 4-6 p.
1,5 kg lamskoteletten van de islamitische slager (echt stevig ouder lam en geen zuigkotelletje van Appie) Schaap mag ook.
zout/peper
olijfolie
100 gr coppa (essentieel! mag meer niet minder) in stukjes (reepjes 1,5 cm)
1 tl tijmblaadjes
1 tl rozemarijnnaaldjes
3 grote tenen knoflook
1 rode peper
1 theel zeezout
2 dl droge witte wijn
3-4 eetl wijnazijn
30 gr broodkruimels
Lam bestrooien met peper-zout en dichtschroeien. Daarna, apart dus, coppa krokant bakken. Gebakken coppa, met bakvocht, bij lam in de pan doen. Tijm, rozemarijn, 2 tenen geperste knoflook, rode peper, zeezout toevoegen. Ca. 2 min. verwarmen, wijn erbij en met deksel op de pan rustig laten stoven (ca. 45 min). Kan ook in oven met deksel op de schaal. 5 min voor einde stooftijd volgend mengsel toevoegen: 1 teen geperste knoflook met de azijn en de broodkruimels.

Eten met een salade, brood, of broccoli. Of simpelweg als “kaal” hoofdgerecht nadat je al een voorgerecht van antipasti/pasta/salade/whatever hebt gegeten.

Perfecte wijntip: Rossetti!

Alternatief: konijn ipv lam

 

Geen reacties meer mogelijk.