Tagliatelle met truffel en paddenstoelen

donderdag 6 oktober 2022 door Barbara

Een werkelijk supersnel klaar en “je vreet je vingers erbij op-gerecht”. Voor 3 p (zonder gerechten erbij/-voor/-na), voor 4 als je bijv bruschetta als vooraf maakt.

Nodig:

  • (Verse) tagliatelle of pappardelle zak 500 gr)
  • 400 gr kastanjechampignons in stukjes
  • Grote hand gedroogde cepes of morilles (ik heb laatste keer queues de morilles gebruikt)
  • Margarine of home made “boter” ( ik heb mn eigen gemaakte boter van de Gentle chef gebruikt, zalig!)
  • Peper en zout grof gemalen
  • Truffel tapenade (urbani)
  • Truffelolie (urbani)
  • Edelgistvlokken als alternatief voor parmezaan

Truffelolie en -tapenade van urbani is echt de allerbeste! Die uit de supermarkt heb ik helaas weg moeten gooien, lijkt er niet op. Ik koop de tapenade in een grote pot en vries deze in kleine porties in. Gaat perfect!

Bereiden:

Bak de champignons in de boter aan. Voeg de morilles toe en bak paar minuten. Voeg de truffelolie en -tapenade toe. Peper en zout naar smaak.

Kook de pasta in een paar min  gaar. Giet af en doe de pasta bij de paddos in de pan. Schep om. Serveer in diepe borden.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.