Crepes Normande

zaterdag 7 februari 2009 door Barbara

Zalig dessert, te maken met Calvados of Armagnac.

Pannenkoekjes:
6 el tarwebloem
zout
3 kleine eieren
2 1/2 dl melk
1 el Calvados
40 gram gesmolten boter of beetje olie

Vulling:
3 goudreinetten
125 gr ongezouten boter
6 el witte basterd

Dun beslag maken

Appels in dunne plakjes snijden

3 el beslag of een sauslepel tot licht gekleurde pannenkoek bakken (nauwelijks olie in de voorverwarmde pan met dikke tefalbodem)

Vulling:
Smelt 100 gr boter en bak hierin de plakjes appel, laat ze nog net stevig. Strooi de helft van de suiker (of minder) erover. Vul de flensjes, rol ze op en leg ze naast elkaar in een vuurvaste schotel. Leg op elk een klontje boter en strooi de rest van de suiker er overheen.

(Kan ruim van tevoren)

Op gewenst moment ze in de oven caramelliseren.

Sprinkel extra Calvados over eindresultaat

 

Geen reacties meer mogelijk.