Aardbeiencheesecake – vegan

woensdag 13 april 2022 door Barbara

Echt een goddelijke cheesecake. Volgende keer proberen met oreokoekjes voor de bodem en bevrorenmangostukjes ipv aarbei, of ander fruit.

Nodig voor een bakblik van 20×25 0f 20×30 cm:

  • 125 gr vegan boter (homemade) – gesmolten
  • 250 gr lotus speculooskoekjes (of oreo) – fijngemalen
  • 400 gr vegan roomkaas (bijv van violife. is 2 pakjes)
  • 100 gr suiker
  • 200 gr amandelen –  gemalen
  • 450 gr diepvriesaardbeien
  • 100 ml water
  • 50 gr maizena
  • Bakpapier
  • Bakblik (vierkant)

Bereiden:

  • maal de amandelen fijn en zet apart.
  • smelt de boter in een steelpan.
  • maal de koekjes fijn in de maggimix en mix de gesmolten boter erdoor.
  • bekleed bakvorm met 1 vel keukenpapier en verdeel het koekdeeg over de bodem, duw plat tot een gladde bodem.
  • meng de vegan roomkaas met de gemalen amandelen en 50 gr suiker tot een dikke creme. Smeer deze uit over de koekjesbodem.
  • breng de bevroren aardbeien met 100 ml water aan de kook. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
  • voeg 50 gr suiker en 50 gr maizena toe en mix goed door.
  • breng opnieuw aan de koek en blijf goed roeren tot het wat dikker wordt.
  • schenk dit mengsel over de roomlaag.

Zet de vorm in de koelkast en laat een nacthtje opstijven.

 

Geen reacties meer mogelijk.