Thaise saucijzenbroodjes

zaterdag 7 februari 2009 door Barbara

Voor 24 a 30 stuks (als hapje erbij is dit genoeg voor 15 personen):

Vulling:
200 gr kipfilet
150 gr katenspek
1 teen knoflook
3 lente uitjes
1 spaanse peper of 1/2 theel chilivlokken
2 eetl korianderblaadjes
1 theel vissaus
1 ei
1 theel gember (vers of geraspt uit potje)

Verpakking:
1 pak roomboter-bladerdeeg
1 geklutst ei
2 eetl sesamzaad of maanzaad

NB: het maken hiervan is leuk werk, maar neem er de tijd voor – het duurt allemaal wat langer dan je zou verwachten. Voor 3x deze hoeveelheid (wat best een berg is), reken op 2 1/2 uur.

Verwarm de over voor op 180 graden.

Pureer alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine.

Leg de plakjes deeg in een rij en plak ze vast (met vork en beetje water). Snij de lap in de lengte doormidden (2 lange lappen over), maak eventueel iets breder met een deegroller.
Leg de vulling in een lange rol over de 2 deeglappen en rol op. Tip: een spuitzak werkt erg handig hiervoor.
Besmeer met geklutst ei en bestrooi met maanzaad.
Snij in stukjes van 3 a 4 cm.
Leg de stukjes op bakpapier met wat ruimte er tussen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben.

Zowel koud als warm erg lekker.

 

1 reactie op “Thaise saucijzenbroodjes”

  1. Theefeestje!-- Barbara Culinair zegt:

    […] hartige worstbroodjes (1 1/2 blik miniknakworstjes, 1 pak supercroissantdeeg) 2 hoeveelheden thaise saucijzenbroodjes 1 hoeveelheid blauwekaasgebakjes 1 kwarkbrood (6 […]