Thaise saucijzenbroodjes

zaterdag 7 februari 2009 door Barbara

Voor 24 a 30 stuks (als hapje erbij is dit genoeg voor 15 personen):

Vulling:
350 gr vegan rauw gehakt (Jumbo, merk Veggie)
2 tenen knoflook
3 lente uitjes
1 spaanse peper of 1/2 theel chilivlokken of 3 kleine rode pepertjes uit pot (van de Turk)
2 eetl verse  korianderblaadjes of peterselie
1 1/2 theel vegan worcestersaus

2 eetl vers gemalen gember (keukenmachine)

1 1/2 theel vloeibare rook

Verpakking:
1 pak bladerdeeg
Beetje plantaardige melk met olie
2 eetl maanzaad

NB: het maken hiervan is leuk werk, maar neem er de tijd voor – het duurt allemaal wat langer dan je zou verwachten. Voor 3x deze hoeveelheid (wat best een berg is), reken op 2 1/2 uur.

Verwarm de over voor op 200 graden.

Pureer alle ingrediënten voor de vulling in een keukenmachine.

Leg de plakjes deeg in een rij en plak ze vast (met vork en beetje water).
Leg de vulling in een lange rol over de 2 deeglappen en rol op. Tip: een spuitzak werkt erg handig hiervoor.
Besmeer met melk-oliemengsel en bestrooi met maanzaad.
Snij in stukjes van 3 a 4 cm.
Leg de stukjes op bakpapier met wat ruimte er tussen.

Let op: bakpapier op bakplaat!! Geen siliconen vellen en geen rooster gebruiken. Dan wordt de onderkant niet mooi gaar.

Ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze een mooi kleurtje hebben.

Zowel koud als warm erg lekker.

 

1 reactie op “Thaise saucijzenbroodjes”

  1. Theefeestje!-- Barbara Culinair zegt:

    […] hartige worstbroodjes (1 1/2 blik miniknakworstjes, 1 pak supercroissantdeeg) 2 hoeveelheden thaise saucijzenbroodjes 1 hoeveelheid blauwekaasgebakjes 1 kwarkbrood (6 […]