Vegan maanzaadcitroencake

zaterdag 2 april 2022 door Barbara

Echt een perfecte cake! Mooi gerezen. Je mist de eieren absoluut niet.

Nodig voor de cake:

  • 200 gr margarine (m’n eigen gemaakte vegan boter)
  • 150 gr suiker (100 Gr volgende keer)
  • 1 zakje (bourbon)vanillesuiker van 8 g of 1 theel vanillepaste
  • 50 g custardpoeder
  • Geraspte schil en sap van 2 citroen (of rasp zelfs van 3 voor meer citroensmaak)
  • 400 gr soja of kokosyoghurt (m’n eigen gemaakte soja yoghurt)
  • 200 gr bloem
  • 175 Gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder van 16 g
  • 75 gr maanzaad

1 theel xantaangom toevoegen voor extra binding

Klop de boter, suiker en vanillesuiker luchtig met een elektrische handmixer of staande tafelmixer. Voeg het custardpoeder, de citroenrasp en het citroensap toe en klop even door. Voeg vervolgens de yoghurt schep voor schep toe terwijl je blijft kloppen. Doe de bloem, het bakpoeder en maanzaad erbij en spatel alles door elkaar. Leg een  groot vel bakpapier in een cakevorm en schep het beslag erin.

Bakken: 1 uur 10 min , heteluchtoven op 170 graden. Gaar: prikker er droog uit of kerntemperatuur 95 graden..

 

 

Geen reacties meer mogelijk.