Maanzaadcitroencake

zaterdag 2 april 2022 door Barbara

Echt een perfecte cake! Mooi gerezen. Je mist de eieren absoluut niet.

Nodig voor de cake:

  • 175 gr margarine (m’n eigen gemaakte vegan boter)
  • 150 gr suiker
  • 30 gr custardpoeder
  • Geraspte schil en sap van 2 citroen
  • 300 gr soja of kokosyoghurt (m’n eigen gemaakte soja yoghurt)
  • 375 gr bloem
  • 2 theel baking soda
  • 1 zakje bakpoeder van 16 g
  • 75 gr maanzaad
  • 0.5 theel xanthaangom toevoegen voor extra binding (6 feb 24: 0.25 theel is iets te weinig. 2 was teveel)

Klop de boter, suiker en luchtig met een elektrische handmixer of staande tafelmixer. Voeg het custardpoeder, de citroenrasp en het citroensap toe en klop even door. Voeg vervolgens de yoghurt schep voor schep toe terwijl je blijft kloppen. Doe de bloem, baking soda, xantaangom, het bakpoeder en maanzaad erbij en spatel alles door elkaar. Leg een  groot vel bakpapier in een cakevorm en schep het beslag erin.

Bakken: 1 uur, heteluchtoven op 175 graden (mijn oven stand 180)  Gaar: prikker er droog uit of kerntemperatuur 95 graden..

15/07/23: 50 gr custardpoeder, 2 theel xanthaangom voor de binding, bak verse kersen (250 gr?). 1 uur 10 min 170 gr. Zalig!!

 

Geen reacties meer mogelijk.