Worteltjestaart – Carrot Cake

zaterdag 7 februari 2009 door Barbara

De lekkerste worteltjestaart ooit en met werkelijk de lekkerste crèmelaag ter wereld!!

Nodig voor de Cake:
4 eieren
200 g kristalsuiker
300ml zonnebloemolie (denk dat 200 ook goed is)
9 middelgrote geraspte wortels = 500-600 gram netto!! (luistert niet zo nauw)
300g gezeefde bloem
1 tl kaneel
1 afgestreken tl bakpoeder
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
150 g kenten of rozijnen, of en mix

Frosting:
125 g zachte (!) boter
250 g roomkaas (bijvoorbeeld philidelphia)
1/2 tl vanille extract (of merg van 2 stokjes)
20g poedersuiker

cakevorm 23 cm (of taartvorm 20 cm) = 12 stukken taart

Oven op 170-180 graden en minimaal 45 minuten in oven
Check met satestokje of hij gaar is

Bereiden:

Eieren en suiker luchtig kloppen
Olie toevoegen en paar minuten verder kloppen
Wortelrasp erdoor scheppen
Daarna bloem, kaneel, bakpoeder, soda en zout erdoor.
Rozijnen (en/of) krenten als laatste
In beboterde springvorm/cakevorm en bakken maar

Boter met roomkaas kloppen tot glad mengsel
Vanilleextract en poedersuiker erdoor. Daarna kan het op/tussen de cake
Cake moet echt afgekoeld zijn voordat je glazuur erop/ertussen doet

carrot cake

Tip voor mini-cakejes: 13 min, 170-180 gr

carrotcakejes

carrotcakejes

 

 

1 reactie op “Worteltjestaart – Carrot Cake”

  1. Theefeestje!-- Barbara Culinair zegt:

    […] gerookte zalm, 130 gram beenham, 1 komkommer geschaafd in plakjes) 1 whiskeycake 1 chocoladetaart 1 worteltjestaart 1 citroentaart 1 hoeveelheid kastanjemuffins hartige worstbroodjes (1 1/2 blik miniknakworstjes, 1 […]