Italiaanse tofu

dinsdag 22 februari 2022 door Barbara

Een zelfverzonnen recept. Maak het een dag van tevoren, dat komt echt de smaak ten goede.

Nodig:

  • Extra firm tofu (toko, uit de vriezer, 500 Gr)
  • Semi zongedroogde tomaten
  • Zelfgemaakte vegan pesto (mag best wat, trekt in de tofu)
  • Maïzena
  • Peper, grof gemalen
  • Italiaanse kruiden
  • 250 Gr ui
  • Gebakken knoflook uit potje of vers

Bereiden:

  • Fruit de ui (met de knoflook) in een hapjespan.
  • Meng de maïzena met tofu (in blokjes gesneden)
  • Bak de tofu krokant in een koekenpan.
  • Schep de tofu en de rest van de ingrediënten bij de ui in de hapjespan e laat goed doorwarmen.

Dit is dus het lekkerste als je dit een nachtje in de koelkast laat staan. Volgende dag: bak het tofumengsel warm in een koekenpan. Verdeel rauwe spinazie en plakjes tomaat op een bord. Schep daarop het tofumengsel. Eventueel geraspte vegan kaas of edelgist erover.

Eet smakelijk

 

 

Geen reacties meer mogelijk.