Sushi – vegan

maandag 31 januari 2022 door Barbara

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

(Voor 6 p als bijgerecht bij Chinese hapjesdiner is 1 cup rijst voldoende)

  • 2 koppen sushirijst (= rondkorrelige plakrijst)
  • 3 theel suiker
  • 6 eetl rijstazijn
  • 1 pak nori

Kook de sushi in ca 10 min gaar. (met koud water opzetten: 15 min) proef even of hij zacht genoeg is en let op dat je af en toe roert zodat de sushi niet aan de bodem blijft plakken en aanbakt. Als de sushi goed is, schep hem in een grote platte schaal, zodat hij snel kan afkoelen en voeg het mengsel van rijstazijn met suiker toe (van tevoren suiker in azijn laten oplossen). Laat goed koud worden. je kunt de rijst ook een dag van tevoren maken of ’s morgens.

Vegan sushi ideeën:

  • Wortel/avocado/komkommer (classic)
  • Courgette/paprika/wortel
  • Aubergine/lente-ui
  • Pompoen/komkommer
  • Rode biet/avocado/komkommer
  • Asperges/avocado/komkommer
  • Champignons/paprika/komkommer
  • Champignons/avocado/spinazie
  • Tofu/avocado
  • Radijs/avocado/komkommer
  • Radijs/wortel/komkommer
  • Zoete aardappel/avocado
  • Mango/avocado

Uit te proberen:

  • Vegan tonijn
  • Wortel gegrild en marineren in sesamolie en rook
  • Gegrilde pompoen
  • Gebakken tofu uit de oven
  • “Watuna” (Gentle Chef)
  • Tomaat (ontveld en vruchtvlees marineren in soja)

 

1 reactie op “Sushi – vegan”

  1. Dimsum-sausjes-- Barbara Culinair zegt:

    […] tempura, sushi, dimsum en ba pao (toko), Vietnamese loempia’s, […]