Dimsum-sausjes

vrijdag 21 januari 2022 door Barbara

Heerlijke sausjes voor een Chinese hapjesdiner.

Hapjes: tempura, sushi, dimsum en ba pao (toko), Vietnamese loempia’s, Peking”eend”pannekoekjes.

Chili-gembersaus:

  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetl citroensap
  • 2 theel gehakte gember
  • 1 grote teen knoflook, fijngesneden

Sirachamayonaise:

  • 2 eetl mayonaise (vegan, homemade)
  • 2 theel shirachasaus
  • 1 theel sojasaus (kikkoman)
  • 1 theel sesamolie

Nuoc cham-saus

Dimsum-dip:

  • 1/4 kopje sojasaus
  • 1 e rijstwijn
  • 1 e rijstwijn azijn
  • 2 t suiker
  • 1 eetl lente-ui, fijn
  • 1 teen knoflook,fijn
  • 2 eetl sesamolie
  • 2 theel shirachasaus of andere “hot sauce”

 

 

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.