Kastanjemuffins met champignons

woensdag 21 juni 2006 door Barbara

Kastanjemuffins met paddestoelen
250 gr kastanjes (of 300 gr kastanjepuree uit blik)
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 dl haverroom of -melk
0,5 dl olijfolie (en beetje om over de muffins te strijken)
2 eetl verse italiaanse kruiden (of 1 eetl gedroogd)
150 gr vegan camembrie ( gentle chef)  in stukjes
12 kastanjechampignons in plakjes (meer, minder hangt van aantal vormpjes af)
Muffinvorm 12 stuks (1 grote of 2x kleine). Kleine zijn 1-haps muffins

Kastanjes fijnhakken, alles mengen en in de ingevette vormpjes scheppen. Bovenop ieder vormpje een paar plakjes champignon steken

200 graden 30 min. (Bovenste oven stand 200, 35-40 min. Ze zijn vochtiger dan gewone muffins door vocht wat uit champignons komt tijdens bakken. Dus duurt wat langer)

Kruidenmuffins
1 pak poffertjesmix
verse italiaanse kruiden (of vriezer)

Maak poffertjesbeslag en bak er blini’s van of giet het beslag in een muffinvormpjes.
Oven 180 graden 20 min.

 

2 reacties op “Kastanjemuffins met champignons”

  1. Afdelingseten IDF&C 21 november 08-- Barbara Culinair zegt:

    […] Mini-mozarella in pesto Pestobrood Tapenades Humus Kippenlevertjesspread Erwtensoep Kastanje muffins met paddestoelen en kruidenmuffins Kipkluifjes met citroen en olijven Chocowhiskeytaart 2 kleuren chocomousse Witte choco rondjes met […]

  2. Theefeestje!-- Barbara Culinair zegt:

    […] geschaafd in plakjes) 1 whiskeycake 1 chocoladetaart 1 worteltjestaart 1 citroentaart 1 hoeveelheid kastanjemuffins hartige worstbroodjes (1 1/2 blik miniknakworstjes, 1 pak supercroissantdeeg) 2 hoeveelheden thaise […]