Lasagne met zijden tofu

woensdag 1 december 2021 door Barbara

Je kan zijden tofu gebruiken als vervanging voor roomsaus. Deze lasagne heb ik zo bij elkaar bedacht dus geen exacte hoeveelheden.

  • 1 struik broccoli koken en pureren
  • 250 Gr vegan gehakt rullen, of gebruik geruld gehakt
  • 300 Gr (of meer) champignons in hele dunne plakjes (keukenmachine) snijden
  • 2 pakjes zijden tofu (2 keer 300 Gr)
  • 100 Gr doperwten (vriezer)
  • 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • Venkelzaadjes, Provençaalse of Italiaanse kruiden, peper en zout
  • 2 stukken bevroren peterseliecitroenpesto

Schep de zijden tofu, de pesto door de gepureerde broccoli. Voeg peper en zout toe

Bak het gehakt met de champignons en schep de kruiden (venkelzaadjes, Provençaalse kruiden etc) erdoor.

Neem een grote diepe ovenschaal en bouw de lasagne in lagen als volgt:

  • Gehaktmengsel
  • Lasagnebladen
  • Groenten mengsel
  • Doperwten en bleekselderij
  • Lasagnebladen
  • Gehaktmengsel
  • Lasagnebladen
  • Groentenmengsel
  • Doperwten en bleekselderij

 

Geen reacties meer mogelijk.