Bananenkruidkoek-vegan

maandag 14 juni 2021 door Barbara

Heerlijk stevige kruidkoek, zonder extra suiker, zonder boter… Je kan bloem en bakmeel vervanger door speltmeel. Of amandelmeel, voor glutenvrij.

Nodig voor 1 broodblik.

  • 300 gr rozijnen
  • 6 bananen, rijp
  • 60 Gr lijnzaad
  • 60 Gr pompoenpitten
  • 60 Gr zonnebloempitten
  • 3 theel baking soda
  • 1 eetl azijn
  • 300 gr volkorenmeel
  • 100 Gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml plantaardige melk
  • 200 ml plantaardige yoghurt
  • 4 theel kaneel
  • 2 theel gemberpoeder
  • 1 theel  kardemom

Pureer de bananen. Meng daarna alles met een spatel. Bedek broodvorm met bakpapier en schep het mengsel erin .

Bakken 170 1 uur. Kerntemperatuur 90 Gr..

Bakken in broodvorm: ca 1 uur 15 min.

 

 

 

Geen reacties meer mogelijk.