losse lasagne met courgette-vegan ricotta-citroen

dinsdag 16 februari 2021 door Barbara

Ik heb vegan ricotta gemaakt van uitgelekte homemade sojayoghurt. Ca 1 l yoghurt in kaasdoek nacht uit laten lekken tot het “kwark” is geworden. Misschien heb ik er bij de bereiding voor de lasagne een beetje vegan mayo door gedaan, maar weet niet zeker.

Nodig:

  • vegan uitgelekte yoghurt
  • paar semi-zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden)
  • verse basilicum (in stukjes)
  • pijnboompitten (geroosterd)
  • rasp van een halve citroen
  • lasagne vellen (grote: 3 pp)
  • 1 courgette in hele dunne plakken gesneden
  • blikje tomatenblokjes of pak tomatenpuree
  • ovenschaal

Voorbereiden:
Kook de lasagevellen ca 8 min voor, tot beetgaar en laat goed koud worden. Goed afspoelen en laten liggen in koud water, anders gaan ze plakken.
Meng de yoghurt met citroenrasp en wat peper en zout.
Bak de pijnboompitten en laat afkoelen.

Bereiden:
Voor 2 p: zorg dat je 2 losse stapeltjes maakt zodat je ze in 1 keer in z’n geheel op een bord kan schuiven.
Smeer wat tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.
Maak nu 2 stapeltjes van: lasagnevel, yoghurtmengsel, zontomaat, pijnboompit, basilicum, courgette. En weer lasagnevel, tomatensaus, etc etc.

Oven 200 Gr, 30 min

Alternatief voor de vegan yoghurt: gebruik een pak zijden tofu (silken tofu) en meng deze met de citroensap en -rasp.

 

Geen reacties meer mogelijk.