Oliebollen – Vegan

zondag 6 december 2020 door Barbara

Ik heb deze keer eivervanger (poeder, zelf gemaakt)  toegevoegd, maar volgens officieel recept hoeft het niet. Dan is het: 500 gr bloem + 500 ml plantaardige melk. Je kan een deel van de melk vervangen door bier. Bijv 400 ml melk en 100 ml bier.

Voor 22 oliebollen (maatje middelgrote ijssstang):

  • 500 gr bloem
  • 400 gr havermelk (oatley barista, of amandelmelk)
  • 100 ml bier
  • 20 gr instantgist (verse gist kan ook. 30 gr. maar dan moet je eerst een papje maken. Zie origineel recept)
  • 1/2 theel zout
  • 1/4 e theel suiker
  • 150 gr appel in kleine blokjes
  • 150 gr rozijnen
  • 150 gr krenten
  • 4 eetl eivervanger (let op: dan moet je iets meer melk toevoegen)

Avond van te voren: wel de rozijnen en krenten.
’s morgens: laat de rozijnen en krenten in een zeef goed uitlekken.

Bereiden beslag: mix de alle ingredienten (behalve krenten-rozijnen-appels) met een mixer tot een glad beslag. Voeg meer melk toe als het te dik is. Ik denk dat ik ca 50-100 ml extra melk heb toegevoegd. Denk dat dat nodig was door de 4 eetl eivervanger die erin zit.

Frituren: in ons kleine pannetje, stand max, 4 bollen per keer, 7 minuten precies. 22 bollen.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.