Pure chocolademousse

maandag 27 juli 2020 door Barbara

Een zalige vegan chocomousse, de woorden van Ted. En eigenlijk de lekkerste. De chocomousse van zijden tofu is ook heerlijk, maar je proeft toch een beetje de tofu, de soja. In deze mousse zit havermelk, dus heeft dat probleem niet. Ik denk dat je perfect de havermelk voor amandelmelk kan vervangen, mocht  je niet tegen haver kunnen.

Nodig:

  • 30 gr suiker (origineel recept 65 gr)
  • 30 gr cacao poeder
  • 2 eetl maizena
  • 1/8 theel zout
  • 480 ml plantaardige melk (ik heb havermelk, oatly barista, genomen)
  • 100 gr pure choco (75%) (denk dat je ook 200 gr pure choco kan gebruiken en dan geen cacao poeder)

Bereiden:

  • mix alles in een steelpannetje en verwarm langzaam tot de een dikke massa wordt. (5-10 min) Blijf echt goed roeren en schraap de randen en bodem van de pan.
  • giet in plastic bakjes, slut af met deksel (tegen velvorming) en zet in de koelkast om goed op te stijven

 

 

Geen reacties meer mogelijk.