Beef Jerky

zondag 26 juli 2020 door Barbara

recept van the Gentle Chef. Op dag 1 maken, dan in plastic doos zonder deksel laten staan. Volgende dag…..echt niet te geloven echte beef j structuur en smaak! Leek te zacht na het drogen in de oven. Ik heb ook 1,5 uur gedroogd op 100-120 gr ipv 1 uur, met hete lucht.

Recept voor 1 hoeveelheid. Per 1 hoeveelheid in maggimix, anders is t te zwaar voor de machine. 2 min mixen per batch.

Ingredienten Beef J stap 1:

  • 1 cup tarwegluten
  • 1 eetl kikkererwtenmeel
  • 1 eetl cepespoeder
  • 1 theel cayenne peper (een must!)
  • 1 eetl uienpoeder
  • 2 theel knoflookpoeder
  • 3/4 cup water
  • 1 eetl donkere basterdsuiker
  • 3 eetl sojasaus (japanse)
  • 1 eetl worcestershiresaus
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 theel balsamicoazijn

Mix dit allemaal in de keukenmachine (maggimix), 2  min. Bak in de oven op 165 gr (thermometer), 90 min. In 3 lagen folie, in glazen schaal met deksel, zoals gyros en chickun etc. Laat goed afkoelen in de koelkast (middag of nachtje)

Ingredienten stap 2 = marinade

  • 1 eetl japanse sojasaus
  • 1 eetl bruine basterdsuiker
  • 1 theel balsamicoazijn of witte wijnazijn
  • 1 theel rookaroma
  • 1 theel grof gemalen zwarte peper
  • 1 eetl olijfolie

Snijdt de Beef J in lange dunne reepjes en roer door de marinade. Mag wel even blijven staan (hoeft niet).

Drogen in hetelucht oven op 100 gr: 1.5 uur.
De Beef J is nu nog beetje zacht. Laat goed afkoelen op rooster. Daarna in plastic bak, zonder deksel, nachtje laten staan. Volgende cohtend: echte Beef J, wat een structuur en smaak!!!!

varatie: gerookte paprika, grof gemalen korianderzaadjes of chilivlokken.

 

 

Geen reacties meer mogelijk.