Vegan Hollandaise saus voor asperges en eggs Benedict

zondag 12 april 2020 door Barbara

Eigen gemaakte hollandaise saus met mayonaise van the Gentle Chef als basis.

Voor 4 p

Nodig:

  • 1/4 cup sojamelk (bio houdbare Alpro)
  • 3 theel citroensap
  • 2 theel witte wijn azijn
  • 1/2 theel mosterdpoeder
  • 1/4 theel zout
  • Eventueel een mespuntje kala namak
  • 1/2 cup zonnebloemolie

Bereiden:

Meng alles, behalve de olie!, met een staafmixer in een hoge kom. Voeg de olie in een dun straaltje toe. Mix goed tot je een mooie dikke saus hebt.

Eten: even 30 sec in magnetron opwarmen.

Salade met restje: krieltjes, oesterzwammen, artisjokbodems, asperges, sla, lente uitjes, hollandaise saus.

TIP: gebruik de vegan mayo en leng aan met citroensap en sojamelk. Even kloppen en klaar!!

 

Geen reacties meer mogelijk.