“krab zonder krab-burgers” met limoenmayo

zondag 1 maart 2020 door Barbara

Ik denk dat je voor de kruiden ook recept van Thaise saucijzen kan volgen. Ik heb het een beetje uit m’n hoofd gedaan. Met als basis “crabless cakes” van the Gentle Chef. Maar hij gebruikt zijden tofu en panko. Had ik beide niet in huis. En ik heb het jackfruit vervangen door quinoa.  Jackfruit bevat veel koolhydraten en weinig smaak. Mijn variant is echt mega lekker!! De nori geeft de zeeige smaak.

Voor ca 7 krabkoekjes – burgertjes (genoeg voor 3, net teveel voor 2 p).

  • 1 pak tofu
  • Gekookte quinoa, uit Flevoland (een cup oid)
  • 2 vellen nori
  • Geraspte gember (2 theel, naar smaak)
  • 1/4e rode peper fijngesneden (naar smaak)
  • 2 eetl erwteneiwit
  • 1 eetl kikkererwtenmeel
  • 2 eetl lijnzaad, geweekt in water (tot een papje)
  • 2 lente uitjes in stukjes

Laat de tofu goed uitlekken. Knijp deze goed uit.

Hak peper, gember, lente ui fijn in keukenmachine. Voeg  tofu toe en maal even mee.

Doe alles in een schaal. Knip de nori in stukjes en meng dit met erwteneiwit en kikkererwtenmeel tot een handzaam deeg en vorm hamburgers. Bak in olie.

Limoenmayo: meng zelfgemaakte vegan mayo van the Gentle Chef met rasp van 1 limoen en sap van een halve limoen.

Erbij: roergebakken spinazie met grove stukken lente ui (meegewokt) en flink wat grove zwarte peper. Of eten met alleen de mayonaise.

 

Geen reacties meer mogelijk.