Feta van tofu

zondag 8 december 2019 door Barbara

De feta is al lekker uit de koelkast, een soort tofuspread voor op brood.  Hij wordt steviger en beter snijdbaar na het bakken. Dan kan je hem echt gebruiken voor: in salades, op pizza en in borek (turkse spinazie feta rolletjes)

Nodig:

  • 1 pak stevige tofu (bijv AH, ca 350-375 Gr)
  • 1/2 cup kokosolie, gesmolten (magnetron)
  • 3 eetl citroensap
  • 2 eetl wijnazijn
  • 1 eetl edelgistvlokken
  • 1 theel uienpoeder
  • 1/2 theel knoflook poeder
  • 1 1/5 theel zout

Tip: Vries de tofu eerst in en ontdooi voor gebruik. Knijp de tofu goed uit zodat hij droog is. Door eerst te bevriezen kan je veel makkelijker het vocht eruit krijgen.

Bereiden: meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een glad mengsel.

Leg een vel pakpapier in een vierkante schaal of bakplaat en smeer de tofu uit in een laag van van 1.5 cm. Zet in de koelkast om op te stijgen, ca 2 uur.

Verwarm de oven voor op 200 Gr (bovenste oven 220) en bak de tofu in 30 min tot deze mooi droog en beetje bruin is. Laat afkoelen en snijdt in blokjes voor gebruik.

Gebruik de feta om borek te maken: spinazie, filodeeg, feta.

 

Geen reacties meer mogelijk.