“nachokaassaus”

zaterdag 16 november 2019 door Barbara

Dit moest een harde schaafbare kaas worden. 1e keer gemaakt zonder kappa carrageen, misschien werd de kaas daardoor niet hard. Het bleef een dik mengsel. Smaak is wel top! Perfect om als “kaassaus” te gebruiken. Hij blijft namelijk wel stevig als je hem smelt:

  • op gegrilde bloemkool en dan nog even onder de gril
  • tomaat in dikke plakken bakken en deze saus meeverwarmen op de tomaat
  • op tortilla smeren, dubbel vouwen en bakken.

Een beetje te gebruiken als “smeerkaas met paprika van goudkuipje”.

Nodig:

  • 1 eetl psyllium poeder (holland & barrett, ekoplaza), mengen tot een papje met 3 eetl water
  • 1/2 cup cashewnoten, paar uur laten weken
  • 1 eetl wijnazijn
  • 1 theel tomatenpuree (blikje)
  • 1/4 cup edelgistvlokken
  • 1,5 eetl kappa carrageen (holland & barrett)
  • 1 eetl agar agar poeder
  • 2 eetl witte miso paste
  • 1 eetl citroensap
  • 1 theel mosterdpoeder
  • 1/2 theel paprikapoeder
  • 1/4 theel gerookt papriapoeder
  • 1/2 theel uienpoeder
  • 1/4 theel knoflookpoeder
  • 1/8 theel kurkuma
  • 1/3 cup gesmolten kokosolie (smelten in magnetron)
  • 1 2/3 cup kokend water

Bereiden: doe alle ingredienten bij elkaar in een blender en meng een paar minuten. Schep het mengsel in een kom en laat een paar uur opstijven.

 

Geen reacties meer mogelijk.