“kaas”-fondue

zaterdag 9 november 2019 door Barbara

“No cheese fondue” van veganheaven.org,  M’n non-vegan partner vond het een geweldig alternatief, lekkerder dan de kaasfondue van de supermarkt, waar al twijfelachtige kaas in zit ;-).

“Kaas”fondue,  voor 2p:

  • 3/4 cup witte wijn, bij voorkeur chardonnay, moet zeker niet te droog zijn.  (Begin met ietsje minder. Je kan fondue beter aanlengen als t te dik wordt. Dus 1/2 cup is beter om mee te beginnen)
  • 3/4 cup edelgistvlokken
  • 1/2 cup groentenbouillon (1 theel bouillonpoeder en 1/2 cup kokend water)
  • 3/4 cup ongezoete plantaardige melk
  • 1 eetl witte miso pasta
  • 1 theel mosterd
  • 1 theel tahin
  • 1 eetl tapiocameel (aanmaken met een scheutje witte wijn)

meng alles (behalve tapioca) in een kaasfonduepan en verwarm al roerend tot een gladde fondue. Voeg de tapioca pas toe als het mengsel tegen de kook is.

Tip, voor 4 p. Fondue maken in een gewone pan en overgieten in fonduepan, past namelijk net niet.

TIP: deze fondue kan je perfect invriezen. En je kan hem heel makkelijk aanlengen. Dus als je net te weinig hebt (uit de vriezer), voeg dan toe: edelgistvlokken, witte wijn, plantenmelk, beetje tahin en miso. En verdik met een eetl tapioca aangelengd met wijn of melk.

 

Geen reacties meer mogelijk.